0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Fenne van Becidor - Maandag 16 November 2020

    Hoe onderhoud ik mijn pad met inlages?

    Bij het wassen van de pads moet altijd rekening worden gehouden met de inlages. Alleen de zachte (VPS) inlages van Barefoot kunnen mee gewassen worden. Alle andere inlages van Barefoot, Christ en Grandeur kunnen niet gewassen worden. Wanneer je de zachte (VPS) inlages van Barefoot mee wast duurt het langer voordat je pad droog is, echter is er bij uitname kans op beschadiging van de inlages. Het materiaal verdeeld de druk beter in de zadels maar scheurt snel bij uitname.

    Voordat je de pad in de wasmachine doet is het verstandig om hem haar vrij te maken door middel van een rosborstel en stofzuiger en stof vrij door hem eventueel te "mattenkloppen". Hiermee bescherm je je wasmachine tegen verstopping.

    Advies is om de pads te wassen om 30 graden Celcius. Een wol programma als het kan. De onderkant van je (Barefoot) pad is namelijk van echt schapenwol. Gebruik hierbij een vloeibaar wasmiddel. Een extra keer spoelen kan geen kwaad. Zorg dat alle zeepresten zijn verdwenen voordat je de pad weer in gebruik neemt. De zeep kan namelijk irriteren op de paardenhuid. Zeker als ze gaan zweten!

    Wanneer je pad erg vies was, is het raadzaam de wasmachine na afloop een keer zonder inhoud te laten wassen op 90 graden Celcius. Het 90 graden programma spoelt al het vuil en vet dan weg. Anders wordt je eerste was met kleding daarna niet goed schoon.

    Voor de Christ en Grandeur pads met lamsvel is er speciaal wasmiddel van Christ in onze shop, tevens een lamsvel borstel om je lamsvel mee te onderhouden en reinigen zonder wassen.

    Meer informatie over onze producten

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »