0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Fenne van Becidor - Zaterdag 15 April 2023

  Waarom hebben we gekozen voor Freeform boomloze zadels?

  Na onze aankondiging dat we Freeform boomloze zadels gaan toevoegen/aan het toevoegen zijn aan het assortiment, wil ik graag wat meer informatie met jullie delen over hoe ik tot de keuze ben gekomen voor Freeform te kiezen.

  Mijn eisen aan een merk boomloze zadels:

  Al een tijdje kriebelde het, nam ik in overweging, een voor ons nieuw merk boomloze zadels toe te voegen aan het assortiment. Maar een nieuw merk voeg je niet zomaar toe, dit vraagt veel werk. Je moet de modellen leren kennen, de materialen, de opties, de pasvormen. Daarnaast investeren in nieuwe zadels waarvan je nog niet precies weet hoe die het gaan doen in de markt kost geld. Dus voordat ik besluit een nieuw merk toe te gaan voegen gaat er wat tijd voorbij. In deze periode verken ik de mogelijke opties en of deze voldoen aan mijn eisen. Dit keer wilde ik dat het nieuwe merk boomloze zadels voldeed aan de volgende eisen:

  1. Goede kwaliteit. Dit is bij niet alleen bij Freeform het geval, maar ook Barefoot, Startrekk en EDIX moeten voldoen aan hoge kwaliteits eisen. Zowel qua afwerking als kwaliteit boomlooszadel. Ik ben 100% boomloos zadelpasser en ervan overtuigd dat deze zadels veel ruiters en paarden kunnen helpen met hun flexibiliteit. Maar voor zowel een boom als boomloos zadel geld, dat je voor een prijs van 150 euro vaak niet zo veel kwaliteit in huis haalt en dat de drukverdeling dan vaak te wensen overlaat. Alleen een merk waarachter een goed drukverdelend getest concept zit is welkom in het assortiment. Freeform zadels zijn getest met behulp van PLIP pads en lieten daarbij een zeer goede drukverdeling zien. Daarnaast worden ze gemaakt door middel van een giet proces van op dat moment vloeibaar schuim. Wat de bases en seats altijd symmetrisch maakt. Dit is een mooie variatie op het bestaande assortiment.
  2. Gemaakt in Europa. Ik heb met mijn bedrijf Becidor altijd op duurzaamheid en recycling gelet. Maar anno 2023 wordt het nog belangrijker dan ooit. Barefoot en EDIX boomloze zadels worden gemaakt in Azië, Startrekk in Zuid Amerika. Ik wilde naast Barefoot, Startrekk en EDIX graag een Europees alternatief aanbieden, zodat de bewuste consument ook een keuze heeft met betrekking tot een boomloos zadel. Freeform biedt tevens ook vegan opties aan.
  3. Uniek. Een nieuw merk moet mijn assortiment anders maken, ik wil geen merk waarvan al 20 dealers in Nederland zijn. Freeform werd tot voor kort in Nederland alleen verkocht door Skyriding. Skyriding is het bedrijf van Angelique van Voorst MSFC zadelpasser. Zij heeft besloten te stoppen met Freeform omdat ze boom en boomloze zadels geen succesvolle combinatie vond. Ik ken Angelique echter al erg lang doordat ze woont in het dorp waar ik ben opgegroeid. Ze is zeer kundig dus ik heb haar mening over Freeform meegenomen in mijn besluit. Ook ik mocht een aantal van haar oude zadels testen. Dit en bovenstaande 2 punten heeft er toegeleid dat ik Freeform van Skyriding “heb overgenomen”. Angelique heeft me daarnaast een goede dosis tips over Freeform meegegeven die goed van pas gaan komen bij het zadelpassen en ervaring opdoen met Freeform.

  Aanpasbaar aan ruiter en paard:

  Freeform voldeed dus aan mijn 3 eisen: kwaliteit, Europees en uniek. Daarnaast heeft Freeform de unieke eigenschap dat bijna alle zadels bestaan uit 2 of 3 delen. Een base voor het paard met klittenband kussen en of pad met inlages en een seat voor de ruiter. Deze zijn los van elkaar te bestellen en verschillende maten zijn te combineren. In het zadelspassen kom je weleens tegen dat een zadel goed past op een paard, maar de ruiter er niet lekker in zit. Of dat een ruiter heel lekker zit in een bepaald model zadel, maar de pasvorm niet ideaal is voor het paard. Bij de meeste zadels, boom of boomloos is hier dan niks aan te veranderen. Maar bij Freeform wel. Als we een goed passende base hebben gevonden voor het paard, kunnen we ook een goed passende seat erbij zoeken voor de ruiter, zodat ook die lekker en optimaal zit. Met deze unieke eigenschap aanpassingen te kunnen doen bij zowel ruiter en paard hoop ik meer ruiters en paarden die vaak tussen wal en schip vallen qua maatvoeringen te kunnen helpen. Ik vind dit een zeer mooie aanvulling op het assortiment boomloze zadels wat ik reeds leveren kan en was dus voor mij een belangrijke reden om voor Freeform te kiezen.

  Kleur:

  Zodoende dus dat de keus voor een nieuw merk boomloze zadels op Freeform is gevallen. Ik vind het zelf daarnaast ook heel leuk (en ingewikkeld) dat Freeform in een grote variatie aan leer of vegan leer verkrijgbaar is en in diverse kleuren. Dit maakt jouw Freeform straks super persoonlijk en uniek. Welliswaar, zwart en bruin bestaat ook gewoon ;)

  Meer informatie over onze producten

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »