Barefoot VPS systeem

Een gezonde paardenrug door het VPS Systeem van Barefoot!

Wat betekend VPS? 
vps-logo.gifDe afkorting VPS staat voor `Vertebrae Protecting System` (ruggengraat beschermings systeem). Dit systeem word sinds najaar 2008 door Barefoot geïntroduceerd en per 1 januari 2009 worden alle zadels met VPS geleverd. VPS zadels zijn te herkennen aan het feit dat er in het achterboogje van het zadel geen rits meer zit. Oudere modellen zonder VPS hebben een rits in het achterboogje.

De zadels met VPS zijn soepel & flexibel (in alle richtingen X, Y, Z), waardoor de vorm en alle bewegingen van de paardenrug goed gevolgd worden. Dankzij de geringe dikte van het VPS is er steeds een goed contact tussen paard en ruiter waardoor communicatie via zeer subtiele signalen mogelijk is.

xyz.jpg

Waarom VPS? 
rugwelving.jpgVPS verdeelt het ruitergewicht optimaal over een zo groot mogelijk comfortabel belastbaar gebied van de rug. Drukpunten worden door dit systeem vermeden, tijdens elke kromming en bolling van de rug beweegt het zadel gewoon mee terwijl het VPS zijn gewichtsverdelende eigenschappen blijft behouden. Alleen al door een verandering van de hoofdhouding verandert de vorm van de rug, een standaard zadel met boom kan onmogelijk met deze beweging mee gaan.

Door het nieuwe VPS-systeem wordt zelfs tijdens het staan in de stijgbeugels (lichtrijden) het gewicht over een groot oppervlak verdeeld, zonder hierbij de spieren rond de schoft af te knellen, zoals bij veel boomzadels helaas vaak gebeurt. Ook voor de zwaardere ruiters is Barefoot nu een uitkomst!

VPS is een sandwich-constructie. De sandwich-constructie bevindt zich rechts en links van de ruggenwervels zorgt voor een duidelijk kanaal en garandeert daarmee een constante ruggengraat- en schoftvrijheid.

vps-opbouw.jpg

Dit is een voelbaar elastische sandwich-constructie van schokdempende elastomeren en drukverdelende polymeren. Alle materialen zijn glad afgewerkt, Barefoot gebruikt geen "opvul" materialen die ongelijk kunnen gaan liggen, zodat er ook geen drukkingen door vouwen of verdikkingen kunnen ontstaan. Imitatie-vacht aan de onderzijde van het zadel zorgt voor optimaal comfort en duurzaamheid.

Het VPS-systeem is uitvoerig getest met behulp van digitale drukmetingen. Zie hierover meer in het onderstaande fimpje:

Sorteer op
© 2010 - 2020 Becidor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel