Garantie en onderhoud van een Startrekk zadel

Garantie en garantiepas: 
Op correct gebruikte zadels, die juiste onderhoud hebben ontvangen en op een juiste manier worden opgeslagen verleend Startrekk 2 jaar garantie. Alle Startrekk zadels worden geleverd inclusief ingevulde garantiepas, hierop staat het unieke nummer van het zadel. Met deze ingevulde pas en de aankoopfactuur heb je 2 jaar garantie op een Startrekk zadel. Met uitzondering van delen die snel verslijten zoals singelstoten, tie-strap, off-billet, fenders, beugelriemen of zilveren onderdelen. Deze zullen niet na twee jaar kapot zijn, maar hierop zullen wel slijtage sporen zichtbaar zijn, afhankelijk van de gebruiksintensiteit.

Uniek nummer:
Ieder Startrekk zadel heeft een uniek nummer die op het zadel staat en vermeld staat in de garantiepas. Hiermee kun je bij ons melding maken als je zadel is gestolen, wij geven het door aan Startrekk en Startrekk zorgt vervolgens dat alle verkopers ter wereld weten dat dit unieke nummer en zadel is gestolen. Ook kan je het nummer gebruiken voor het vele jaren later bijbestellen van toebehoren. Startrekk weet precies welk model en welke materialen er zijn gebruikt. En zal er dus voor zorgen dat bijvoorbeeld je nieuwe fenders in dezelfde kleur leer worden uitgevoerd. Welliswaar houd je door tijd, verzorging en gebruik altijd kleur verschillen, het is bijna onmogelijk om 10 jaar later nieuwe fenders te bestellen die exact dezeflde kleur zullen zijn als je 10 jaar oude zadel.

Leder:
Omdat leder een natuurproduct is kan het zijn dat hier, ook in een later staduim na aankoop, kleur of structuur veranderingen in zichtbaar worden. Dit komt bijvoorbeeld doordat het dier op deze locatie en litteken heeft gehad. Uiteraard wordt ervoor gekozen te werken met de hoogste kwaliteit leer en leer met littekens zoveel mogelijk uit te selecteren. Tref je toch een zadel met een litteken dat is jouw zadel uniek en authentiek!

Opslag:
Sla je zadel op een donkere, droge en koele plek op. Ook is het belangrijk om een goede zadelsteun te gebruiken. Verkeerde zadelsteunen kunnen onomkeerbare schade aan de kussens veroorzaken, doordat het zadelsteun langdurig een puntdruk in de kussens geeft. De kussens vormen zich dan naar het zadelsteun waardoor ze bobbelig worden. 

Zweet:
Bescherm je zadel tegen zweet met een goed passende zadelonderlegger. Heeft je paard veel gezweet en is dit door de onderlegger heen getrokken? Neem dan je zadel af met vochtige doek.

Verzorgen:
Welk verzorgingsproduct er ook gebruikt wordt, alle producten moeten zuinig worden gebruikt zodat het leer niet zijn kracht en stabiliteit verliest. Test vooraf het product aan de onder/binnenzijde van het zadel. Zodat je zeker weet dat het product goed samen gaat met de leersoort van je zadel. Startrekk adviseert het gebruik van leerolie en vet bij voorkeur voor plantaardig gelooid leer, met uitzondering van de zadels met nubuck lederen delen. Nubuck leder moet met een verzorgingsproduct speciaal voor nubuck leder worden verzorgt. 

 

Sorteer op
© 2010 - 2020 Becidor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel