EDIX zadelcombinatie met MPDS

EDIX zadels zijn allen uitgerust met het MPDS, multi pressure distribution system. Op z'n Nederlands multi druk verlagend/verdelend systeem. De basis van het MPDS is bij ieder EDIX zadel gelijk, maar tussen de verschillende modellen zitten ook wat verschillen zodat ieder zadel zijn eigen unieke eigenschappen heeft. Hiernaast zie je een schematische weergave van het MPDS systeem. Bij ieder EDIX zadel op de site is deze afbeelding ook toegevoegd en daarbij de unieke eigenschappen/materialen van dit zadel vermeld. Je weet dus precies welke materialen er in jouw zadel zitten. Deze materialen liggen voor de duidelijkheid links en rechts naast de ruggengraat, rond afgewerkt. Zodat er ruimte wordt gecreeerd voor ruggengraatvrijheid en de druk niet over de doornuitsteeksels van de ruggenwervels wordt verdeeld. 

Zadelcombinatie

We spreken bewust van zadelcombinatie met MPDS. Voor EDIX hoort namelijk zowel de zitting, het zadel als de pad/ boomlooszadel onderlegger bij het MPDS systeem. De zadels zijn ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met goede pads van EDIX zelf of eventueel een ander merk van hoge kwaliteit. 

Pad en of onderlegger met inlages

Waarom wordt er bij bijna alle boomloze zadels een losse pad aanbevolen? Waarom stop je het drukverdelende materiaal uit de pad niet in het zadel? Dit heeft de volgende reden. Boomloze zadels worden gekenmerkt door hun flexibiliteit en mogelijkheid om het paard ruimte te geven in zijn bewegingen en in zijn ontwikkeling van bespiering. Die flexibiliteit is een van de belangrijkste kenmerken van een boomloos zadel en zorgt ook voor de eenvoudigere pasvorm en dat het zadel zich blijft aanpassen aan je paard ook al veranderd deze door leeftijd, arbeid, ziekte of dracht. Echter naast flexibiliteit is ook drukverdeling nodig en hiervoor worden drukverdelende materialen gebruikt. Hoe mee drukverdelende materialen er gebruikt worden in het zadel hoe stijver het zadel wordt. Door een deel van de drukverdelende materialen in de pad te plaatsen heb je twee los van elkaar flexibelere onderdelen als alle drukverdelende materialen in het zadel en blijft de flexibiliteit dus beter behouden. Tevens maakt de pad het mogelijk zonder tussenkomst van zadelmaker kleine individuele aanpassingen te doen aan het drukverdelende materiaal of de ligging van het zadel. 

 

 

Becidor.eu EDIX onderhoud

Meer informatie:

© 2010 - 2020 Becidor | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel