Sluiten

Categorieën

Filters
  Fenne van Becidor - Vrijdag 21 April 2023

  Freeform types

  Net als Barefoot, EDIX en Startrekk heeft Freeform ook verschillende typen boomloze zadels. De modellen van Freeform zijn te verdelen in 4 types:

  1. Base + seat
  2. Base met pommel + standaard seat
  3. Nieuwe generatie, met close contact zweetblad (korte base)
  4. Western

  Hieronder een beschrijving waarin de verschillende types van elkaar verschillen:

  Base + Seat:

  Het eerste concept van Freeform en de meeste modellen hebben dit concept. Een base met wisselbare seat naar keuze met flexibele aluminium voorboog. De base kan lang of kort zweetblad hebben. De volgende modellen met lang zweetblad zijn beschikbaar:

  Deze bases zijn te combineren met alle zittingen zonder lang zweetblad.

  Freeform modellen met lang zweetblad

  Met kort zweetblad zijn beschikbaar:

  Deze bases kunnen worden gecombineerd met zittingen zonder zweetblad. Maar ook de zitting met lang zweetblad, van de "nieuwe generatie" waarmee een meer close contact gevoel wordt gerealiseerd.

  Freeform modellen met kort zweetblad

  Base met pommel:

  Deze zadels zijn voorzien van pommel of fork naar keuze. In plaats van een zitting met flexibele aluminium voorboog hebben deze modellen en pommel of fork op de base welke verkrijgbaar is in verschillende breedte maten. Deze zijn niet flexibel zoals de aluminium voorboog. Daarnaast is er geen optie zittingen uit te wisselen. De modellen hebben allemaal hun eigen seat. De modellen zijn:

  Freeform Scout

  Nieuwe generatie:

  Om beencontact bij de zadels met langzweetblad te verbeteren zijn er nieuwe seats ontwikkeld voor op de bases met kort zweetblad. Deze seats hebben een doorlopend lang zweetblad (zonder onderbreking vanaf de seat) met geen of zeer kleine overgangen. Hierdoor ontstaat een beter beencontact maar daarnaast dit kan ook voordelig zijn als je zelf heel gevoelig bent dus altijd last hebt van allerlei randjes en naadjes.

  Beschikbare New Generation Seat modellen zijn:

  Freeform New Generation

  Western:

  Als laatste de western modellen. Deze modellen zijn echt anders als de bovenstaande Freeform types. Ze hebben een flexibele base voorzien van pommel/fork welke in verschillende breedte maten is te bestellen en te wisselen. Daarnaast hebben ze allemaal een terug gesneden schoft voor extra schoftvrijheid (de andere bases hebben ook standaard een terug gesneden schoft van 9cm, maar optioneel zelfs 13cm). De western modellen zijn verkrijgbaar in 2 maten, short back en standard (geen extra short back dus). Maar er zijn geen verschillende maten zittingen op verkrijgbaar zoals de zadels hierboven. De cantle is in plaats daarvan verplaatsbaar, om de zitting ruimte perfect op de ruiter af te stellen, maar ook handig bij 2 verschillende ruiters op 1 zadel. De beugelophanging van de fenders is verplaatsbaar voor optimale beenpositie. De western modellen zijn verkrijgbaar met 4 verschillende type singel systemen. Je kunt kiezen voor een wol onderzijde of een onderzijde met sympanova eventueel aangevuld met klittenband kussens. Bij deze zadels is een goede western pad (met inlages) nodig.

  Beschikbare modellen zijn:

  Freeform Western

  Meer informatie over onze producten

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »