Sluiten

Categorieën

Filters
  Nine stagiaire van Becidor - Woensdag 19 April 2023

  Terugblik Equiday 8 april 2023

  Zaterdag 8 april mochten wij met een stand op EquiDay staan. Dit was, denken wij, onze 20ste! keer.  Een evenement wat goed past bij onze manier van denken. EquiDay is geen standaard paardenevenement, met de gebruikelijke shows en dressuur- en springclinics. Het is juist een dag voor iedereen die zich niet zo thuis voelt in de ´normale´ paardensportwereld.

  Voorbereidingen Equiday:

  Fenne wist al behoorlijk lang dat ze de stand dit jaar anders aan wou pakken. Zodat het bezoeken van beurzen en evenementen in de toekomst te doen blijft, naast het runnen van de webshop en de boomlooszadel passervice. Maar dit kost natuurlijk wel wat voorbereiding (lees een paar weken). Hoe komt de stand er dan uit te zien? Het plan was om minder spullen mee te nemen en meer Becidor zelf te promoten. Natuurlijk wilden we ook zoveel mogelijk recyclen en is Fenne samen met haar vader aan de slag gegaan om de stand zo duurzaam mogelijk te bouwen, met zo veel mogelijk hergebruikte materialen. De wanden zijn erop gemaakt om perfect te passen in de trailer. Zodat in en uitladen voortaan minder tijd kost.

  Vertrek naar Equiday:

  Toen was het zo ver, om 06:00 vertrokken we vanaf het magazijn naar het KNHS centrum in Ermelo. De trailer en 2 bussen zaten volgepakt met dozen en de wanden van de stand. Gelukkig paste het perfect. Bij aankomst moesten we alles natuurlijk opbouwen in de hoop dat we er iets moois van konden maken. Uiteindelijk is dat zeker gelukt, we hadden een goed gevulde stand maar niet te rommelig. Om 10:00 gingen de deuren van EquiDay open en kwamen de eerste mensen door de stand heen gelopen.

  Verloop van de dag:

  Aan het begin merkte we dat de bezoekers vooral aan het observeren waren. Ze hadden veel vragen over de producten, met name de barebackpads en boomloze zadels, en gingen het natuurlijk ook vergelijken met andere stands. Uiteindelijk begon de stand goed vol te lopen en werd er ook van alles gekocht, ook de kleine dingetjes zoals vliegenmaskers en touwen waren erg populair. Er was ook ontzettend veel vraag naar de barebackpads, de meeste vroegen zich af hoe de barebackpads zich van elkaar verschilde. Wij hebben dus ook echt geprobeerd de tijd te nemen om elke klant te kunnen helpen. Daarnaast was er bij ons ook de mogelijkheid om de barebackpads uit te testen op een bok, waar wij in verschilde met de rest van de stands. Dit beviel ook goed bij de klanten.

  We moesten natuurlijk ook even een rondje lopen om de rest van de stands te bekijken. Uiteindelijk is daar iedereen met hetzelfde doel en zie je ook veel vergelijkbare producten. Maar toch heeft iedereen er wel een eigen draai aan gegeven. Andere kleuren, service, diensten, maten enz.. Daarnaast waren er ook maarliefst 3 Joker paardrijsimulators aanwezig op Equiday. Er hing vooral een hele gezellige sfeer. Iedereen stond open voor elkaars mening en waren ook echt geïnteresseerd in jouw verhaal, en andersom.

  Inpakken:

  Het was een hele lange dag maar het ging toch super snel voorbij, het was tijd om alles weer in te pakken. De lege dozen werden uit de bus gehaald en alle producten moesten er weer in, ook al waren er aardig wat dingen verkocht was het toch wel heel lastig om alles weer passend te maken.. na wat gepuzzel stond alles weer in de trailer / bus en was het tijd om weer naar huis te gaan. Natuurlijk moesten we nog wel even een kleine tussenstop doen om wat frietjes te eten want dat hadden we wel verdiend. Eenmaal aangekomen bij het magazijn hadden we geen energie meer om alles op te ruimen dus dat bewaarde we maar voor de volgende dag, snel naar huis om op de bank te ploffen.

  Conclusie:

  Het was een geslaagde dag en ik denk dat we ons doel hebben bereikt. Veel bezoekers kende ons al, maar voor wie niet hadden we ons bekende visitekaartje met zakje gezonde paardensnoepjes eraan bij. We gaan de nieuwe stand nog een keer testen tijdens de Opendag van Schwarzwalder Fuchs Stoeterij Azewijn. Als dat goed gaat kunnen jullie erop rekenen dat we volgend jaar weer aanwezig zullen zijn bij Equiday en misschien wel iets eerder, komen we wel naar een van de Equifairs.

  Wij willen Eveline, de rest van team EquiDay en alle vrijwilligers ontzettend bedanken voor de leuke dag!

  Meer informatie over onze producten

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »