0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Over ons

  < Mijn naam is Fenne Hooymans, eigenaresse van de webwinkel Becidor paardensportartikelen. Ik ben in 2009 de webshop Becidor gestart om paardvriendelijke artikelen beter verkrijgbaar te maken voor paardensporters. Want producten die het welzijn van paarden verhogen zijn nog niet altijd even makkelijk te verkrijgen zijn in "gewone" ruitersportzaken. Happy healthy horse is happy baasje toch?

   

  In 1997 kreeg ik mijn eerste kinderpony Joopie. In 2002, na het overlijden van mijn eerste pony, kwam er een haflingermerrie, Cinthia, jong en vol energie. We kregen het advies om deze haflinger aan de teugel te gaan rijden door heel hard aan de teugels te trekken en veel been te geven omdat Cinthia anders te sterk zou zijn voor mij. Ik wist niet beter en heb dit gedaan. Uiteraard werd Cinthia hier gek van en zij zag geen andere uitweg dan mij eraf te bokken. Niet veel later durfde ik haar bijna niet meer te rijden. Mijn vader zag geen andere oplossing dan zelf paardrijles te gaan nemen en mij zo thuis opnieuw te leren paardrijden naar aanleiding van wat hij op de manege had geleerd. Een verschil, ik moest het zonder zadel en met een stalhalster als bitlooshoofdstel doen, om te voorkomen dat ik weer heel hard in Cinthia's mond zou trekken.

   

  Iedereen wordt weleens door schade en schande wijs helaas. Het was gelukkig wel mijn eerste ervaring met bitloos en zadelloos rijden. Een boomlooszadel volgde later. Toen ik in 2008 een oproep zag bij Barefoot voor nieuwe verkooppunten, besloot ik te mailen. In 2009 starte ik Becidor. Ik zat toen nog op de kunstacademie maar besloot in 2010 over te stappen naar de HBO studie Hippische Bedrijfskunde en in 2011 volgde ik daarnaast de opleiding tot instructeur. In 2012 ging ik stage lopen bij de Natural Horsemanship stal en Curly Horse fokkerij Curly Gestüt Wolf in Duitsland. In 2015 ben ik afgestudeerd op het onderwerp "verbeteren van welzijn en educatie in de paardensector". Sindsdien ben ik fulltime met de webwinkel Becidor bezig. Het is mijn persoonlijke missie het welzijn van de paarden te verbeteren, door de producten in mijn webwinkel maar ik denk ook graag met je mee als je een probleem hebt met je paard of pony. Uiteraard mag je als je een vraag hebt over welzijn mij mailen of bellen. Advies nodig? Ga dan naar onze contact pagina.

   

  Cinthia heeft tot haar plotselinge dood in december 2019 bij ons geleefd, we genoten nog volop van haar en ze was door de jaren heen echt het "huis, tuin en keuken paard" van onze familie geworden. 22jaar voelt nog steeds veel te jong. Cinthia is het logo van Becidor en zal dat ook blijven. Ik testte samen met haar en mijn en mijn vaders 5 andere paarden bijna alle producten. Dit maakt het mogelijk goed te kunnen adviseren in verschillende situaties, het zijn namelijk 6 totaal verschillende paarden. Maar ook producten waarvan de kwaliteit niet bevalt komen niet in het assortiment of verdwijnen weer direct. Naast kwaliteit streef ik ook naar het duurzaam maken/runnen van mijn bedrijf.

   

  Recycling

  Nieuwe verpakkingen zien er misschien mooi uit, maar verdwijnen bijna altijd bij jullie in de papier afval bak. Daarom hergebruik ik zo veel mogelijk verpakkingsmaterialen. Dozen en vulmaterialen. Alleen de tape niet. Ook wordt al ons afval gescheiden zodat het weer gerecycled kan worden. 

   

  Productie in Europa

  Het geldt nog voor lang niet alle producten in het assortiment, maar meer en meer selecteer ik bij nieuwe collecties nu op producten die geproduceerd worden in Europa en vermeld dit ook bij de producten. Productie in Europa betekend minder lange transport afstanden en daardoor minder belasting van het milieu. Maar ook biedt productie in Europa meer zekerheid over de arbeidsomstandigheden van de mensen die het product hebben gemaakt. 

   

  Keurmerk:

  In juni 2019 heb ik de webwinkel laten keuren door stichting WebwinkelKeur. Zij controleren of de webwinkel aan alle wettelijke eisen voldoet en de belangen van de klanten behartigd. De webwinkel kwam met vlag en wimpel door de keuring heen en mag nu het keurmerk van WebwinkelKeur dragen.

  De webshop van Becidor is gekeurd door stichting Webwinkel Keur en voldoet aan alle eisen.

  Hieronder wat informatie over mijn paarden, hun mening over de producten zul je hier en daar ook terug vinden op de website. Tevens kan je hun boxloze, bitloze, ijzerloze en boomloze avonturen volgen op mijn "paarden instagram account" Fenne van Becidor of facebookpagina Fenne van Becidor.

  Mijn huidige paarden

  Luna

  Luna heb ik gekocht in mei 2010. Ze is een New Forest merrie geboren in 2004. Ze is een Dpony en ik heb haar gekocht om in te rijden en na de zomer weer te verkopen. Echter Luna was trailer mak, maar in het bijzijn van potentiele kopers ineens niet meer. Ik weet nog altijd niet precies waarom. Ze is daarom blijven lopen en heeft mijn hart voor haar gewonnen. Als gevolg daarvan heb ik mijn toenmalige paard verkocht. Luna is een super fijn en gevoelige pony, ik hoef alleen maar te denken en ze weet al wat te doen. Echter ze is ook stress gevoelig en dat is soms nog steeds een uitdaging. 
   

  Vosje

  Vosje is onze voormalige reserve Haflinger en officieel van mijn vader. Ze is geboren in 2007. Vosje is sinds oktober 2016 bij onze collectie paarden. We hebben haar gekocht omdat Cinthia wat ouder werd, en mijn vader graag een tweede jonger reserve menpaard erbij had, zodat we niet zonder menpaard zouden komen te zitten als Cinthia kreupel zou worden (daar gingen we altijd vanuit). Ze is een achternichtje van Cinthia. Ik had graag gezien dat ze eeuwig reserve was gebleven, maar inmiddels doet ze het ook top als ons hoofd menpaard en heeft zelfs, in plaats van Cinthia, de koets voor mijn zusjes bruiloft getrokken. Vosje is het eerste paard wat ik nog nooit met bit heb gereden, zo leer je vanaf het begin goed samenwerken op een bitloos hoofdstel. 

  Keessie

  Keessie is het eerste veulen van Noor. Noor is mijn voormalige appaloosa merrie. Ik heb Noor gekruist met een bonte Curly Horse en Keessie is daarvan het eerste resultaat. Hij is geboren op 17 mei 2017, ik was erbij :) Kees is opgegroeid in een natuurgebied met andere jonge hengsten, waar ik hem regelmatig bezocht. Sinds voorjaar 2020 is hij weer thuis en beginnen we langzaam met zijn opleiding. 

   

  Vlipo

  Vlipo is geboren op 11 juni 2018 om half 4 's ochtends. Ook hierbij was ik aanwezig want als de merries hoogdrachtig zijn slaap ik in de stal. Vlipo's mama is Vosje en Vlipo's vader is dezelfde hengst als de vader van Keessie. Vlipo heeft alleen geen vlekken en geen krullen van zijn vader georven. Vlipo ziet er wat meer uit als een chique haflinger, die een grote maat krijgt omdat zijn vader 1,62m is. Vlipo heeft net als Keessie in het natuurgebied van zijn vrijheid genoten 2 jaar en is sinds februari 2021 weer thuis. Vlipo is net als zijn moeder Vosje van mijn vader officieel, niet van mij. 

   

  Corine

  Last, but not least Corine. Corine is geboren op 11 juni 2018 om half 6 's-middags. Dus 14 uur na Vlipo. Ze is halfzusje van Vlipo en het volle zusje van Keessie. Ze is echter wel een stukje pittiger als Keessie. Ook zij heeft geen krullen en geen vlekken, wel 1 stippel georven van Noortje. Als Corine zich goed ontwikkelt zou ik graag in de toekomst met haar verder fokken. 

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »