Sluiten

Categorieën

Filters

  Hergebruik van verpakkingsmateriaal

  Wij hergebruiken verpakkingsmaterialen

  Het is niet zo mooi, maar wel duurzaam. Becidor draagt graag bij aan het behoud van de leefkwaliteit op aarde. Wij willen niet bij dragen aan de productie van extra afval door voor onze klanten nieuwe dozen in te kopen. Die vervolgens in de meeste gevallen weer in de prullenbak verdwijnen. Tevens is voor productie van deze dozen hout nodig, hiervoor worden bossen gekapt en lang niet altijd worden deze weer aangepoot. Ook kost de productie van karton veel water en energie. Wat hergebruiken we:

  Dozen

  We hergebruiken de dozen van:

  • onze leveranciers
  • een restaurant (oude wijn dozen, zijn lekker stevig)
  • een servies winkel (ook zeer stevige dozen)
  • een schoenenwinkel (schoenen dozen, ideaal voor kleine pakketjes)
  • een fruitpersbedrijf (appelsapdozen)
  • een gemeente (brievenbusdoosjes en mini doosjes)

  Deze dozen zijn niet mooi, maar wel schoon en goed genoeg om je nieuw gekochte product veilig in te transporteren! Dit zijn echter niet voldoende dozen om al onze pakketjes in de verpakken. We kopen daarom ook dozen. Echter hebben we hiervoor een handelaar gevonden die tweedehands en restpartijen dozen op koopt. Zo hebben we toch weer dozen die hergebruikt worden, in plaats van dat ze speciaal voor ons gemaakt worden.

  Paardenvoer zakken

  Voor het verzenden van paardenvoer gebruiken we paardenvoer zakken opnieuw. Deze zakken beschermen de nieuwe zakken tijdens transport. Soms wordt paardenvoer ook in een doos verzonden, dit is afhankelijk van je bestelling. De hergebruikte verpakkingszak is niet altijd van hetzelfde product als dat je besteld hebt en te herkennen aan tape. Het kan dus even lijken of je het verkeerde product hebt ontvangen, maar erin zit het juiste product!

  Vulmateriaal

  Wanneer niet nodig vullen we een pakketje niet op met vulmateriaal. Denk aan een barebackpad, die zitten een juiste formaat doos en beschadigd niet zonder vul materiaal. Pakketjes met zware objecten of bijvoorbeeld flessen met vloeistof vullen we wel op. Zodat het product niet kapot gaat en niet gaat lekken. Ook hiervoor gebruiken we alleen vulmaterialen die we ontvangen via onze leveranciers, we hergebruiken het dus. We kopen geen vulmateriaal. 

  Facturen, pakbonnen en retourformulieren

  In onze pakketjes zul je ook geen facturen, pakbonnen en retourformulieren aantreffen. Een factuur ontvang je digitaal bij je orderbevestiging, zodat we deze niet hoeven te printen. Je kan hem op je computer/telefoon opslaan, eventueel printen als je dat fijner vindt.  Pakbonnen vinken we in het magazijn digitaal af. Op onze website kun je het retourformulier downloaden als je het nodig hebt en deze mag je ook weer digitaal aan ons terug zenden. Een retourlabel kunnen we je op verzoek toe mailen en kan je zelf printen. Minder als 5% van al onze bestellingen komt retour, dus we besparen iedere 100 bestellingen 95 onnodig afgedrukte retourformulieren en 95 onnodige afgedrukte retourlabels. 

  Pinnen

  Betaal je in onze winkel met pin dan ontvang je ook geen papieren bonnetje, je kan kiezen om het bonnetje per SMS of email te ontvangen.

  Wat hergebruiken we niet

  Helaas is het (nog) niet mogelijk om tape her te gebruiken. We hebben het geprobeerd maar het plakt de tweede keer maar slecht :P Daarom kopen we wel tape om de pakketjes dicht te plakken. 

  Hopelijk vind je het niet erg dat je doos niet super mooi is, samen werken we aan minder afval :)

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »